Polityka Prywatności

My, w MPR Recruitment Ltd (Murray Polska Recruitment) przykładamy ogromną wagę do ochrony prywatności powierzonych nam informacji. Gwarantujemy, że wszelkie dane powierzone nam przez Państwo, będą przechowywane w bezpieczny sposób. Dokument ten wyjaśnia w jaki sposób korzystamy z Państwa danych osobowych oraz jakie przysługują Państwu prawa w stosunku do tych danych.

 

Data Protection Officer (Inspektor Ochrony Danych)

MPR Recruitment Limited

5th Floor

Beacon Concourse Building

Beacon Court

Sandyford

Dublin 18

 

1. Kim jesteśmy.

W dokumencie tym, pojęcia 'my', 'nas', 'nam', 'nasze' odnoszą się do MPR Recruitment Limited. Więcej informacji o naszej firmie można znaleźć na stronie O nas.

Jesteśmy właścicielem i operatorem tej strony internetowej oraz kontrolerem wszystkim danych, które znajdują się na tej stronie (w ujęciu prawa o ochronie danych).

2. Informacje, które gromadzimy.

  • Dane osobowe
  • Dane znajdujące się w kontrakcie
  • Dane zatrudnienia
  • Dane finansowe
  • Dane podatkowe
  • Poufne dane osobowe - podawane nam dobrowolnie podczas procesu rekrutacji
  • Dane strony internetowej i adresu email
  • Dane klienta
  • Dane dostawcy
  • Dane osoby udzielającej referencji oraz dane kontaktowe w razie nagłych wypadków
  • Dalsze dane - udostępniane przez osoby udzielające referencji, przez strony z ogłoszeniami pracy, dane podawane nam w trakcie rozmów kwalifikacyjnych poprzez Skype oraz dane zarejestrowane przez kamery na terenie naszej placówki.

3. Prawa związane z Państwa danymi osobowymi.

  • Dostęp do danych oraz kopii danych.
  • Prawo do korekty i aktualizacji danych.
  • Prawo do odmówienia użycia danych w szczególnych sytuacjach.
  • Prawo do usunięcia lub ograniczenia użycia informacji w określonych okolicznościach.
  • Prawo do uzyskania własnej kopii swoich danych.
  • Prawo do wycofania wyrażonej zgody.

4. Dochodzenie praw.

Swoich praw mogą Państwo dochodzić, wysyłając stosowną informację na poniższy adres:

 

MPR Recruitment Limited

5th Floor

Beacon Concourse Building

Beacon Court

Sandyford

Dublin 18

Adres email: info@mprrecruit.com

 

Jeśli nie będziemy w stanie rozpatrzyć Państwa wniosku w ciągu jednego miesiąca kalendarzowego, możemy, w szczególnych okolicznościach, ze względu na złożoność wniosku, przedłużyć okres rozpatrywania o kolejne dwa miesiące.

Mają Państwo również prawo do złożenia zażalenia do Komisji Ochrony Danych Osobowych (Data Protection Commission):

 

Data Protection Commission

Canal House

Station Road

Portarlington

Co. Laois

R32 AP23

Telefon: +353 57 868 4800

Adres email: info@dataprotection.ie

 

5. W jakim celu przechowujemy Państwa dane?

Państwa dane będą wykorzystywane i udostępniane w następujących sytuacjach:

  • Zapewnienie zatrudnienia i usług dla ubiegających się o pracę.
  • Udostępnianie danych naszym partnerom pracodawcom podczas procesu rekrutacji.
  • Proces weryfikacji niekaralności i referencji.
  • Kontakt z Państwem odnośnie obecnych lub przyszłych aspiracji w stosunku do pracy.
  • Zastosowanie się do wymagań prawnych i ustawowych.
  • Badania rynku.
  • Umożliwienie Państwu złożenia CV.
  • Kontakt z Państwem w celu poinformowania o spotkaniach na temat zatrudnienia.
  • Udostępnianie Państwa danych specjalistom w naszej agencji.
  • Przygotowywanie listy płac oraz wszelkich dokumentów podatkowych.

6. Jak długo przechowujemy Państwa dane?

Państwa dane osobowe przechowujemy przez okres konieczny do osiągnięcia celu, dla którego zostały one zgromadzone.

W każdej chwili, mają Państwo prawo do usunięcia konta lub rezygnacji z zatrudnienia zapewnionego przez naszą firmę. Wówczas, wszystkie Państwa dane osobowe zostaną usunięte z naszej bazy danych.

Dane osobowe będą przetwarzane w ciągu okresu trwania umowy o pracę. Przez pewien czas po wygaśnięciu umowy, jesteśmy prawnie zobowiązani do dalszego przechowywania Państwa danych. Po upływie tego okresu, wszystkie dane osobowe, które nie będą nam już potrzebne, zostaną całkowicie usunięte z naszej bazy danych.

7. Osoby trzecie.

W celu zapewnienia Państwu zatrudnienia bądź stażu pracy, możemy udostępnić Państwa dane osobowe następującym osobom trzecim:

  • Potencjalnym pracodawcom.
  • Osobom, które udzieliły Państwu referencji.
  • Innym agencjom rekrutacyjnym.
  • Firmom, które zajmują się weryfikacją niekaralności i referencji.
  • Placówkom medycznym itp., jeśli uzyskamy od Państwa zgodę.
  • Władzom Podatkowym.
  • Organom Rządowym, którym jesteśmy prawnie zobowiązani.
  • Naszym partnerom, którzy wspierają nas w procesie rekrutacji.
  • Funduszom emerytalnym i zdrowotnym w celu odprowadzania składek.
  • Odpowiednim firmom, które zaopatrują nas w serwisy, takie jak IT, oprogramowanie, czy przechowywanie danych w chmurze.
  • Odpowiednim firmom zajmującym się analizą oraz pozycjonowaniem naszej strony internetowej w sieci.

8. Pliki "Cookies".

Obecnie istnieją trzy rodzaje plików "cookies", które mogą zostać wygenerowane podczas przeglądania naszej strony:

  • pliki sesyjne
  • pliki preferencji
  • pliki analizy

Pliki sesyjne

Podczas poruszania się po naszej stronie internetowej, niewielkie pliki, z małą ilością informacji, mogą być przechowywane na Państwa urządzeniu, w celu odpowiedniego działania strony. Na przykład, w trakcie poszukiwania pracy, słowa kluczowe zostaną zapamiętane, w związku z czym nie będzie potrzeby ponownego ich wpisywania podczas kolejnych poszukiwań.

Informacje te zapisywane są w bazie danych jako sesja. Stosujemy jeden plik "cookie", w celu możliwości śledzenia, z której sesji Państwo obecnie korzystają. Dane ze starych sesji są automatycznie usuwane z naszej bazy danych, wielokrotnie w ciągu dnia. Krótko mówiąc, pliki sesyjne, są plikami tymczasowymi.

Oprócz plików sesyjnych, stosujemy czasami plik "cookie", w celu sprawdzenia, czy możemy zamieścić je na Państwa urządzeniu. Robimy to w celach diagnostycznych, podczas gdy korzystają Państwo np. z formularza na naszej stronie internetowej. Informacje, które w ten sposób uzyskujemy, pomagają nam rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się Państwu przydarzyć przeglądając naszą stronę.

Należy pamiętać, że pliki "cookies" są niezbędne w celu poprawnego działania strony. Jeśli zdecydują się Państwo zablokować "cookies" na tej stronie, funkcjonalność strony zostanie znacznie ograniczona.

Pliki preferencji

Obecnie, stosujemy tylko dwa rodzaje plików preferencji. Jeden z nich zostaje zainstalowany na Państwa urządzeniu, po zmianie wersji strony z normalnej na mobilną i odwrotnie. Państwa wybór będzie zarejestrowany w pliku ("cookie") preferencji. Drugi z plików zostaje zainstalowany po kliknięciu w przycisk "Zgadzam się", na dolnym banerze. Po zainstalowaniu pliku, baner zostanie usunięty i nie będzie więcej wyświetlany podczas danej sesji.

Jak można kontrolować pliki preferencji?

Instalacja plików preferencji jest bezpośrednim rezultatem Państwa wyboru. Działają one wyłącznie jako wskaźniki dokonanego wyboru. Nie sądzimy, że stanowią one jakiekolwiek zagrożenie dla ochrony Państwa danych osobowych. Niemniej jednak, mogą Państwo zawsze zablokować instalację naszych plików "cookies" na Państwa urządzeniu, w preferencjach przeglądarki internetowej.

Należy jednak pamiętać, że pliki "cookies" są niezbędne w celu poprawnego działania strony. Jeśli zdecydują się Państwo zablokować "cookies" na tej stronie, funkcjonalność strony zostanie znacznie ograniczona.

Pliki analizy

W celu możliwości śledzenia wydajności naszej strony, zbieramy dane na temat jej odwiedzin. Informacje te są zupełnie anonimowe - nie jesteśmy w stanie ustalić od kogo one pochodzą. Otrzymujemy jedynie dane w postaci ogólnej liczby osób odwiedzających naszą stronę.

Informacje analityczne stosowane są w raportach oraz w celu udoskonalenia naszej strony. Danych z plików analitycznych używamy na przykład w celu dodania, usunięcia lub zmiany funkcjonalności strony na podstawie jej popularności wśród użytkowników.

Oto, co możemy śledzić:

  • Ilość odwiedzin poszczególnych stron.
  • Kiedy strony były odwiedzane.
  • Jak długo użytkownicy przebywali na danej stronie.
  • Strona internetowa, z której użytkownik został przekierowany do naszej strony.
  • Dane techniczne na temat urządzenia, z którego odwiedzono naszą stronę (np. przeglądarka internetowa, system operacyjny, czy wielkość ekranu). Korzystamy z tych danych, aby mieć pewność, że technologia zastosowana na naszej stronie internetowej wystarczająco odpowiada naszym użytkownikom oraz tym, którzy korzystają ze starszych przeglądarek internetowych.

Więcej informacji na temat plików analizy

Z informacji analitycznych korzystamy za pośrednictwem Google. Więcej informacji na temat Państwa danych w Analityce Google (Google Analytics) można znaleźć w artykule napisanym przez Google, Bezpieczeństwo danych.

Mogą Państwo również przeczytać pełny dokument Polityki Prywatności Google.

Jak można kontrolować pliki analizy?

Google daje możliwość wycofania się z ich Analityki. Opcja ta jest dostępna dla każdej nowoczesnej przeglądarki internetowej, w postaci wtyczki do przeglądarki.

Przeglądarka internetowa to nic innego, jak program użytkowy do przeglądania stron internetowych. Ustawienia przeglądarki dają Państwu możliwość kontroli, jakie pliki "cookies" mogą być zainstalowane na Państwa urządzeniu i na jak długo. Jeżeli na Państwa urządzeniu zainstalowana jest więcej niż jedna przeglądarka internetowa, będą Państwo musieli dostosować ustawienia w każdej z nich.

Strony pomocy dla przeglądarek dotyczące ustawień plików "cookie"

Producenci przeglądarek oferują strony pomocy dotyczące obsługi plików cookie w swoich produktach. Więcej informacji można znaleźć, klikając w podane poniżej linki dla poszczególnych przeglądarek:

W przypadku innych przeglądarek należy skorzystać z dokumentacji dostarczonej przez producenta przeglądarki.

9. Zmiany w dokumencie Polityki Prywatności

Jakiekolwiek zmiany w niniejszym dokumencie będą ogłaszane na tej stronie. Będziemy zawsze Państwa informować, jakie dane gromadzimy, jak je wykorzystujemy i w jakich okolicznościach, jeśli w ogóle, te dane udostępniamy.

10. W jaki sposób zachowujemy bezpieczeństwo informacji?

Wiemy, że zależy Państwu na tym, w jaki sposób Państwa dane są wykorzystywane, przechowywane oraz udostępniane. My, w MPR Recruitment Limited, podejmujemy wszelkie środki bezpieczeństwa, które są zgodne z właściwymi prawami oraz z GDPR (RODO - Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych). Bezustannie śledzimy nasze systemy IT pod względem standardów bezpieczeństwa. Materiały fizyczne, takie jak kartoteki oraz system ewidencji przechowywane są w znakomicie zabezpieczonych pomieszczeniach.